Niets is wat het lijkt, Antoni van leeuwenhoek kanker ziekenhuis Amsterdam

Het ziekenhuis ziet er uit als een geolied bedrijf, professioneel, efficiënt, alles tip top in orde, goed personeel, goede gesprekken en de nieuwste apparatuur.
Op het eerste gezicht lijkt het of je hier aan het goede adres bent wanneer je (borst)kanker hebt en ze het beste met je voor hebben en waarschijnlijk heeft het personeel het daar ook.

Maar dan toch bekruipt mij een gevoel, een gevoel van ze willen mij wel heel graag helpen. Zou het kunnen komen omdat het ziekenhuis een privé onderneming is en werk moet hebben voor de werknemers en winst moet maken. Er moet productiewerk gedraaid worden om het hele apparaat in stand te houden.
De
farmaceutische industrie, die de medicijnen produceert, leid de doktoren op en laat ze zoveel mogelijk chemicaliën toedienen en behandelingen toepassen wat de mensen ziek maakt.
Het is een miljarden industrie, er moet geld verdient worden en aan gezonde mensen verdienen ze niet.

De westerse reguliere geneeskunde is een achterlijke geneeskunde, heeft niets met geneeskunde te maken. Doet aan symptoom bestrijding, geneest niet wat de ziekte veroorzaakt heeft, daar wordt simpelweg niet naar gekeken.
Slagers zijn het, snijden bv een hormoongevoelige borsttumor er uit, halen een aantal lymfe klieren weg, bestralen je borst, oksel, longen. Gooien er nog eventjes een chemootje bij en misschien ook een hormoontherapie. Als je van al deze dingen geen kanker krijgt weet ik het niet meer.
Wanneer ik dan tegen de arts zeg ik wil niet dat mijn oksel lymfeklier weg gehaald wordt, dat er onderzoeken zijn gedaan dat het geen voordeel bied om de lymfeklieren te verwijderen en dan de arts zegt dat dat wel bij mij gedaan wordt en dat dat de procedure is. Terwijl ik in het bezit ben van documentatie van een vooraanstaand arts van het zelfde ziekenhuis die simpel weg zegt dat er onderzoeken gedaan zijn en dat het geen enkel voordeel bied om de lymfe klieren weg te halen, geen grotere kans op terug keer van kanker en geen langere levens verwachting.
Dan denk ik hier is iets goed mis. 30 % van de vrouwen waar lymfeklieren van verwijderd zijn ondervinden hiervan complicaties.
En wanneer de arts dan zegt dat oestrogeen er voor zorgt dat de tumor groeit en dat hormoontherapie er voor zorgt dat de tumor kleiner wordt. Dan zeg ik, natuurlijke progesteron (hormoon) crème zorgt er voor dat de tumor kleiner wordt en grote kans dat je niet geopereerd hoeft te worden.

Het ziekenhuis is net als hotel Californië, wanneer je binnenkomt laten ze je nooit meer gaan.

Geef een reactie