Diatomaceous Earth, DE, bron van silica voor oa. gezonde gewrichten, darmen en nog veel meer.

Voordat we ingaan op wat onze Diatomeeënaarde (DE) van voedingskwaliteit voor je lichaam doet, laten we het hebben over wat DE eigenlijk is! Een diatomeeënaarde is een eencellig organisme dat voorkomt in zoetwatermeren en rivierbeddingen. Diatomeeënaarde is een krijtachtig poeder dat volledig bestaat uit deze diatomeeën die al duizenden jaren gefossiliseerd zijn.

Omdat de cellen van deze algen-diatomeeën veel silica bevatten, bevat het gedroogde sediment dat uit deze fossielen wordt geproduceerd ook een zeer hoog gehalte aan silica. Ons product is alleen afkomstig uit mijnen die voldoen aan onze normen voor zuiverheid en milieuveiligheid.

Nu kunnen we de vraag behandelen: wat doet diatomeeënaarde voor het lichaam?

Wanneer u Diatomeeënaarde (DE) van voedingskwaliteit via de mond consumeert, kan het worden gebruikt als een uitstekende bron van silica. Silica is een mineraal dat essentieel is voor de vorming van collageen in uw lichaam. Het is ook een belangrijk onderdeel van menselijke ligamenten, kraakbeen en spieren. Silica kan helpen bij het behandelen van hoge cholesterolwaarden en het verbeteren van de gezondheid van haar, huid, nagels, tanden en botten!

DE kan worden gebruikt bij het tandenpoetsen of als exfoliant voor de huid door overtollige bacteriën en dode huidcellen te verwijderen.

DE kan zelfs helpen om meer regelmatige stoelgang te creëren en uw spijsvertering te ontgiften. De verhoogde collageenproductie die het gevolg is van het toevoegen van silica aan uw dieet, kan een gezonde spijsvertering ondersteunen, waardoor uw lichaam meer voedingsstoffen kan opnemen en meer onnodig afval kan wegspoelen.

Hoe diatomeeënaarde werkt .. 1.: Terwijl het door de maag en het spijsverteringskanaal beweegt, trekt het bacteriën, schimmels, protozoa, virussen, endotoxinen, residuen van pesticiden en geneesmiddelen, E-Coli en zware metalen aan en absorbeert het. Deze gifstoffen worden opgesloten en uit het lichaam uitgescheiden. Bovendien worden eventuele parasieten die zich in de maag of het spijsverteringskanaal bevinden, evenals de rest van het lichaam, gedood door de D.E.

Al deze activiteiten resulteren in een veel gezonder lichaam met minder ziekte. We horen vaak de zin “Ik voel me gewoon beter” bij onze DE-gebruikers. Dit betere gevoel komt van alle “rotzooi” die uit het lichaam wordt verwijderd en door ons immuunsysteem de “vliegende start” te geven die het nodig heeft.

2e:

Na slechts een paar maanden DE te hebben ingenomen, is de darmwand niet langer bedekt met slijm en schimmels maar SCHOON !! De voordelen hiervan zijn:

1. Regelmatige stoelgang (dit is de # 1 opmerking die iedereen maakt over DE)

2. Gezondere darmen. Dit is vooral belangrijk naarmate we ouder worden. Een schone, gezonde dikke darm houdt poliepen, kankers en zweren weg. Tegenwoordig geven velen duizenden dollars uit om colonics hetzelfde te laten doen als DE.

Veel gebruikers melden meer energie en hebben minder slaap nodig. Dit is een gevolg van het feit dat al het voedsel en de voedingsstoffen die worden opgenomen, beter worden opgenomen in de bloedbaan. Met een gecoate dikke darm worden veel voedingsstoffen nooit opgenomen.

3e:

Een kleine hoeveelheid diatomeeënaarde wordt voor ongeveer 2% als silica in de bloedstroom opgenomen. Een van de voordelen van Silica is dat het helpt om slechte vetten te vernietigen. Iedereen die we kennen die DE gebruikt, heeft zijn cholesterol met 40-50 punten verlaagd. Iedereen is ook verbaasd over hoe hun hoge bloeddruk daalt.

De voordelen van silica zijn talrijk. In de granen van vandaag is er eigenlijk een tekort aan silica. Jaren geleden was het siliciumdioxide dat in onze voedingsmiddelen werd aangetroffen voldoende, maar het siliciumdioxide zat in de schil en ze zijn verwijderd uit de granen en met de huidige hybriden en uitgeputte bodems wordt slechts ongeveer 1/3 van het benodigde siliciumdioxide in ons voedsel geleverd. DE is een eenvoudige en goedkope manier om de silica te krijgen die uw lichaam nodig heeft.

De opname van silica via DE kan u op veel manieren helpen:

1. Lagere hoge bloeddruk!

2. Lager hoog cholesterol! ​

De meesten melden 40-60 punten lager na slechts 2 weken op DE.

3. Pijnlijke gewrichten voelen zich beter –

Osteoporose is een symptoom van het verouderingsproces. Als calcium in ons lichaamssysteem uitgeput raakt, worden onze botten broos en zwak. Het nemen van alleen een calciumsupplement kan deze bedreigende en verlammende ziekte niet corrigeren of stoppen, omdat het lichaam het calcium niet kan assimileren en gebruiken zonder de aanwezigheid van silica.

Er zijn aanwijzingen dat, in plaats van de genezing te beïnvloeden, aanvullend mineraal calcium daarentegen de uitloging van botcalcium versnelt en zo het degeneratieve proces van osteoporose en soortgelijke ziekten die de ondersteunende en bindweefsels in het menselijk lichaam aantasten, versnelt.

Bij osteoporose kan silica de pijn stoppen en zelfs het zelfherstelproces van het lichaam herstellen. Silica is verantwoordelijk voor de afzetting van mineralen in de botten, vooral calcium. Het versnelt de genezing van fracturen en vermindert ook littekens op de plaats van een fractuur. Zelfs als calcium onvoldoende is, kan het lichaam silica omzetten in calcium dat de botten nodig hebben.

4. Gezondere huid –

In het buitenland wordt DE op grote schaal gebruikt als gezondheids- en schoonheidsproduct voor haar, huid, nagels, botten en gewrichten. Weefseldegeneratie versnelt als gevolg van veroudering wanneer bindweefsel een toenemend onvermogen ontwikkelt om vocht vast te houden wanneer het niet wordt ondersteund.

Silica kan het degeneratieve proces van bindweefsel helpen vertragen. Met silica kunnen vitaliteit en leven, die vaak verloren gaan naarmate de jaren zich opstapelen, op natuurlijke wijze behouden of zelfs hersteld worden op uw huid.

Collageen, dat grotendeels uit silica bestaat, is de lijm die ons bij elkaar houdt. Als ons lichaam genoeg silica heeft, zorgt het collageen ervoor dat we er jonger uitzien. Silica helpt bij huidproblemen en verwondingen zoals jeuk, huiduitslag, abcessen, steenpuisten, acne, eelt, wratten, eczeem, brandwonden, bevriezing, goedaardige huidzweren, insectenbeten en doorligwonden. Als u regelmatig een silica-regime volgt, zal uw huid er jong uit blijven zien.

5. Haar dat teruggroeit –

Haar met 90 microgram per gram is bijna net zo rijk aan silica als gezonde botten, die 100 microgram per gram bevatten. Silica is een belangrijk bestanddeel van haar. Het gebruik van een goed silica-supplement (zoals DE) zou deel moeten uitmaken van uw doorlopende haarverzorgingsprogramma om haar te revitaliseren. Silica helpt kaalheid tegen te gaan, stimuleert gezondere haargroei en zorgt voor een mooie glans, glans en kracht.

6. Tanden en tandvlees!

– Door het glazuur te verharden, voorkomt silica gaatjes en behoudt het de tanden. Silica voorkomt ook bloedend tandvlees, atrofie van het tandvlees en recessie die het loskomen van tanden veroorzaakt, wat uiteindelijk kan leiden tot tandverlies. Silica bestrijdt effectief zweren en het verval van botten en tanden en vermindert ook ontstekingen.

7. Maakt nagels harder –

Je nagels zijn complexe eiwitstructuren die gemiddeld vier tot vijf millimeter per maand groeien. Met silica-suppletie worden breekbare nagels binnen korte tijd normaal. Silica zal het uiterlijk van uw nagels verfraaien en hun hardheid verbeteren, waardoor ze glanzender worden en minder snel breken.

Meer voordelen!

Silica verlaagt het slechte cholesterol en verhoogt het goede. Silica vervaagt ouderdomsvlekken. Silica stimuleert de stofwisseling voor hogere energieniveaus. DE heeft een negatieve lading en bacteriën hebben een positieve lading. Er wordt aangenomen dat het bacteriën uit het lichaam veegt door het op te sluiten in zijn honingraatvormige skeletvorm.

Silica-suppletie helpt bij het herstellen en onderhouden van vitale longweefsels en beschermt ze tegen vervuiling. Door de elasticiteit van longweefsels te behouden of te herstellen, vermindert silica de ontsteking bij bronchitis. Het werkt als een middel om hoest te verminderen.

Siliciumdioxide versterkt de bovenste luchtwegen (neus, keelholte, strottenhoofd) en vermindert zwelling vanwege de positieve werking op het lymfestelsel.

Silica-suppletie houdt de menopauze stressvrij en helpt veel ongewenste bijwerkingen te voorkomen.

Kanker kan niet overleven in cellen met het juiste silica-gehalte.

Silica werkt samen met andere antioxidanten om vroegtijdige veroudering te voorkomen en jeugdigheid te behouden.

Silica kan nierstenen helpen voorkomen en infecties van de urinewegen genezen. Het is een natuurlijk diureticum dat de uitscheiding van urine met 30 procent kan verhogen, waardoor het water-uitscheidingssysteem wordt doorgespoeld en de normale functie van deze vitale organen wordt hersteld.

De aanwezigheid van voldoende silica in de darmen zal de ontsteking van het darmkanaal verminderen. Het kan desinfectie veroorzaken bij maag- en darmslijm en zweren. Silica kan diarree en het tegenovergestelde, obstipatie, voorkomen of verhelpen.

Silica helpt hemorrhoidale weefsels te normaliseren. Bij het reguleren en normaliseren van de darmen heeft silica een prettige bijwerking; het kan lage rugpijn verlichten, waar ouderen vaak last van hebben.

Silica blijkt effectief bij vrouwelijke afscheiding, abcessen en zweren in het genitale gebied en de baarmoederhals, evenals mastitis (vooral voor moeders die borstvoeding geven).

De inname van silica werkt als een ondersteunende behandeling voor ontsteking van het middenoor. Vanwege de gunstige werking op het lymfestelsel kan silica worden gebruikt voor het opzwellen van de lymfeklieren in de keel.

Heeft ontstekingsremmende, desinfecterende, absorberende en geurbindende effecten.

Silica kan de bloedsomloop normaliseren en hoge bloeddruk (hypertensie) reguleren.

Silica kan duizeligheid, hoofdpijn, tinnitus (zoemen van de oren) en slapeloosheid verminderen.

Silica kan diabetes helpen door de synthese van elastase-remmer door de alvleesklier te bevorderen.

Silica kan arteriële aandoeningen helpen door de bloedvaten te versterken. Studies bevestigen dat silica met de leeftijd verdwijnt uit de aorta, het belangrijkste bloedvat van het hart, waardoor het kritieke bindweefsel verzwakt en het hartrisico toeneemt.

Silica kan tuberculose helpen voorkomen.

Door de elasticiteit van de gewrichten te verbeteren, helpt silica bij reuma.

Silica heeft remmende effecten op coronaire aandoeningen.

Silica kan de ziekte van Alzheimer helpen voorkomen of verlichten door te voorkomen dat het lichaam aluminium opneemt en kan aluminium uit de weefsels spoelen.

Silica kan het immuunsysteem stimuleren.

Sommigen hebben een hoger energieniveau ervaren, dus het is waarschijnlijk beter om het niet vlak voor het slapengaan in te nemen. U hoeft zich geen zorgen te maken dat u teveel binnenkrijgt – overtollige silica die het lichaam niet nodig heeft, wordt automatisch verwijderd via de bloedbaan, de nieren en de darmen.

Oké, nog een ding over DE en absorberende middelen zoals “actieve kool”. Wanneer een persoon een overdosis neemt, stopt het ziekenhuis dit in zijn maag om de gifstoffen / posies die ze hebben ingenomen te absorberen.

Je kunt het met water, smoothly, joghurt oid innemen. Vrouwen Beginnen met 1/8 en mannen 1/4 tlepel en bouw het op tot 2 eetlepels per dag. Degene die al veel ge detoxed hebben kunnen het sneller opbouwen. Extra water en magnesium consumeren. Bij te hoge doses kan de detox te snel gaan en kan je hoofdpijn en griep verschijnsel krijgen.

Food Grade Diatomaceous Earth (DE),

How Diatomaceous Earth Works…

When Diatomaceous Earth is taken into the body it starts working in 3 different ways:

1st:

As it moves through the stomach and digestive tract, it attracts and absorbs bacteria, fungi, protozoa, viruses, endotoxins, pesticide and drug residues, E-Coli, and heavy metals. These toxins are trapped and passed out of the body. In addition, any parasites that happen to be in the stomach or digestive tract as well as the rest of the body are killed by the D.E.

All of these activities result in a much healthier body with less sickness. We often hear the phrase “I just feel better” with our DE users. This better feeling comes from all the “junk” being removed from the body and by giving our immune system the “jump start” it needs.

2nd:

After only a few months of taking DE, the intestine wall is no longer coated with mucus and molds but CLEAN!! The advantages of this are:

1. Regular bowel movements (This is the #1 comment everyone makes about DE)

2. Healthier Colon. This is especially important as we get older. A clean healthy colon keeps away polyps, cancers, and ulcers. Today, many are spending thousands of dollars to get colonics to do the same thing as DE does.

Many users report increased energy and needing less sleep. This is a result of all the food and nutrients that are taken in being better absorbed into the blood stream. With a coated colon–many nutrients never get absorbed.

3rd:

A small amount of Diatomaceous Earth gets absorbed into the blood stream approximately 2% as silica. One of the benefits of Silica is that it helps to destroy bad fats. Everyone that we know that is taking DE has lowered their cholesterol by 40-50 points. Everyone is also amazed at how their high blood pressure goes down.

The benefits of silica are many. In today’s grains, there is actually a shortage of silica. Years ago, the silica found in our foodstuffs was adequate, but the silica was in the husk and they have been removed from the grains and with today’s hybrids and depleted soils, only about 1/3 of the silica needed is supplied in our food. DE is a simple and inexpensive way to get the silica your body needs.

The intake of silica through DE can help you in many ways:

1. Lower High Blood Pressure!

2. Lower High Cholesterol! –

Most are reporting 40-60 points lower after only 2 weeks on DE.

3. Sore joints feeling better –

Osteoporosis is a symptom of the aging process. As calcium in our body system depletes, our bones become brittle and weak. Taking only a calcium supplement can not correct or stop this threatening and crippling disease because the body cannot assimilate and make use of the calcium without the presence of silica.

Evidence suggests that, instead of affecting healing, supplemental mineral calcium, on the contrary, accelerates the leaching away of bone calcium and thus hastens the degenerative process of osteoporosis and similar diseases that affect the supportive and connective tissues in the human body.

For osteoporosis, silica can stop the pain and even restore the bodies’ self repair process. Silica is responsible for the depositing of minerals into the bones, especially calcium. It speeds up the healing of fractures and also reduces scarring at the site of a fracture. Even when calcium is insufficient, the body can turn silica into calcium that the bones need.

4. Healthier skin –

Overseas, DE is used extensively as a health and beauty product for hair, skin, nails, bones, and joints. Tissue degeneration accelerates due to aging when connective tissue develops an increasing inability to retain moisture when left unassisted.

Silica can help slow the degenerative process of connective tissue. With silica, vitality and life, which are often lost as the years accumulate, can be naturally maintained or even restored to your skin.

Collagen, largely made up of silica, is the glue that holds us together. If our body has enough silica, the collagen will make us look younger. Silica helps with skin problems and injuries including itching, rashes, abscesses, boils, acne, calluses, warts, eczemas, burns, frostbite, benign skin sores, insect bites and bed sores. If you regularly follow a silica regimen, your skin will keep its young look.

5. Hair That Grows Back–

Hair at 90 micrograms per gram is almost as rich in silica as are healthy bones, which contain 100 micrograms per gram. Silica is a major component of hair. Using a good silica supplement (such as DE) should be part of your ongoing hair care program for revitalizing hair. Silica helps to reverse 🔀 baldness, stimulates healthier hair growth and assures beautiful shine, luster and strength.

6. Teeth and Gums!

– Hardening the enamel, silica prevents cavities and preserves teeth. Silica also prevents bleeding gums, gum atrophy, and recession that causes the loosening of teeth, which could ultimately lead to tooth loss. Silica effectively fights ulceration and the decay of bones and teeth and also lessens inflammation.

7. Toughens nails –

Your nail plates are complex protein structures that grow four to five millimeters per month on average. With silica supplementation, fragile nails become normal within a short period of time. Silica will beautify the appearance of your nails and improve their hardness, making them shinier and less prone to breaking.

More Benefits!

Silica lowers bad cholesterol and raises good. Silica fades age spots. Silica stimulates metabolism for higher energy levels. DE has a negative charge and bacteria have a positive charge. It is believed that it sweeps bacteria out of the body by trapping it in its honeycomb shaped skeletal form.

Silica supplementation helps repair and maintain vital lung tissues and protects them from pollution. By maintaining or restoring the elasticity of lung tissues, silica reduces inflammation in bronchitis. It acts as a cough decreasing agent.

Silica tones the upper respiratory tract (nose, pharynx, larynx) and reduces swelling because of its positive action on the lymphatic system.

Silica supplementation keeps menopause free of stress and helps to prevent many unwanted side-effects.

Cancer can not survive in cells that have the correct levels of Silica.

Silica works with other antioxidants to prevent premature aging and to preserve youthfulness.

Silica can help prevent kidney stones and heal infections of the urinary tract. It is a natural diuretic which can increase excretion of urine by 30 percent, thus flushing the water-excreting system and restoring normal function to these vital organs.

The presence of sufficient silica in the intestines will reduce inflammation of the intestinal tract. It can cause disinfection in the case of stomach and intestinal mucus and ulcers. Silica can prevent or clear up diarrhea and its opposite, constipation.

Silica will help normalize hemorrhoidal tissues. In regulating and normalizing the bowels, silica has a pleasant side effect; it can alleviate lower back pain, which often troubles the elderly.

Silica proves effective with female discharge, abscesses and ulcers in the genital area and cervix, as well as mastitis (especially for breast feeding mothers).

The intake of silica acts as a supportive treatment for inflammation of the middle ear. Because of the beneficial effectiveness on the lymphatic system, silica can be used for swelling of the lymph nodes in the throat.

Has anti-inflammatory disinfecting, absorbing and odor binding effects.

Silica can normalize circulation and regulate high blood pressure (hypertension).

Silica can decrease vertigo, headache, tinnitus (buzzing of the ears) and insomnia.

Silica can help diabetes by promoting synthesis of elastase inhibitor by the pancreas.

Silica can help arterial disease by strengthening the blood vessels. Studies confirm that with age, silica disappears from the aorta, the heart’s key blood vessel thus weakening its critical connective tissue and resulting in a greater cardiac risk.

Silica can help prevent Tuberculosis.

By improving the elasticity of the joints, silica helps rheumatism.

Silica has inhibitory effects on coronary diseases.

Silica can help avoiding or alleviating Alzheimers disease by preventing the body from absorbing aluminum and may flush out aluminum from the tissues.

Silica can stimulate the immune system.

Some have experienced higher energy levels, so it is probably better not to take it right before sleeping. No worry about getting too much–any excess silica not needed by the body is automatically eliminated through the blood stream, kidneys and intestines.

Ok, one more thing about DE and absorbants like “activated charcoal”. When a person overdoses, the hospital puts this in their stomach to absorb the toxics/posions they ingested. #HappyHealing

 

Dit bericht heeft 10 reacties

  1. Angel

    Thanks for the information 💜. How you take this (with water?) And Where can I buy this?

  2. Angel

    Thanks for the information 💜. How you take this (with water?) And Where can I buy this?

Geef een reactie